Yüksük çorbası tarifi, nasıl yapılır?

Yüksük çorbası, ismini içerisinde bulunan mantı hamurunu kesmeye yarayan yüksük aparatından alan bir geleneksel çorba çeşididir. İç malzemeleri hazır olduğunda, en fazla yirmi dakika içerisinde hazırlanabilmektedir. İçerisinde bulunan nohut ve mantı sayesinde bir kasesi bile oldukça doyurucu bir çorbadır.

Türk mutfağına ait geleneksel bir çorba olan yüksük çorbasının tarifini sizler için araştırdık. İşte lezzetiyle ve doyuruculuğuyla yüksük çorbası tarifi…

YÜKSÜK ÇORBASI

6 KİŞİLİK    /    HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA

Malzemeler;

  • 1 su bardağı dondurulmuş mantı,
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ,
  • 5 su bardağı kaynar su,
  • Tuz, karabiber, kuru nane

Yapılışı;

  • Çorba tenceresinin içerisine sıvıyağ ve tereyağını alıp kısık ateşte kızdırın.
  • Salçayı ve naneyi ekleyip, salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Ardından kaynar suyu ilave edin ve kaynamaya bırakın.
  • Kaynamaya başlayan suyun içerisine nohutları ekleyin ve 5 dakika kadar kaynatın.
  • Mantıları ve baharatları da ilave edin, 10 – 15 dakika içerisinde mantılar pişecek ve çorbanız hazır olacaktır.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir